Verloskundige zorg in de Gemeente Borsele en omstreken

Direct contact (24/7 bereikbaar): 06-5315 6391

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders

Zodra u weet dat u zwanger bent, kunt u zich vrijblijvend aanmelden bij Moeders voor Moeders. Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit de urine van zwangere vrouwen wordt het hCG-hormoon gewonnen, dit wordt vervolgens gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Op deze manier dragen zwangere vrouwen dus bij aan het vergroten van de kans op een zwangerschap bij vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen.

Aanmelden kan t/m 11 weken na de laatste menstruatie. Indien u niet weet wanneer uw menstruatie voor het laatst was of u had een onregelmatige cyclus, dan is aan de hand van een echo vast te stellen hoe ver u zwanger bent en kunt u aan de hand van de echo zien of het nog zinvol is om u aan te melden. U kunt meedoen vanaf 6 tot 16 weken na de laatste menstruatie. Dus maximaal 10 weken.

Aanmelden kan op verschillende manieren;

  • via de informatrice in jouw regio; Sylvia Reijnierse, T: 06 – 10766471
  • via het landelijke gratis telefoonnummer; 088-2780000
  • via de website; www.moedersvoormoeders.nl
  • via de verloskundige; zij stuurt dan een mailtje naar Sylvia Reijnierse met uw naam, adres, telefoonnummer en hoelang u zwanger bent.

Sylvia neemt dan telefonisch contact met u op en spreekt bij u thuis af. Tijdens het deelneemstersgesprek, dat maximaal 25 minuten duurt, stelt ze vragen over uw gezondheid, legt uit hoe het in zijn werk gaat en neemt de eerste twee kratten mee zodat u van start kunt gaan.

Zij is niet herkenbaar als consulente van Moeders voor Moeders, zodat niemand nog in uw omgeving hoeft te weten dat u zwanger bent!

Er zijn drie type locaties waar kratten gewisseld kunnen worden:

  • bij de deelneemster thuis
  • op een alternatief (huis)adres
  • op de depotlocatie bij informatrice thuis

Iedere week worden de kratjes met flessen door een chauffeur bij u opgehaald. Dit gebeurt heel discreet, met een bestelauto zonder reclame, dus niemand komt te weten dat u meedoet met Moeders voor Moeders. U hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Met de informatrice spreekt u af waar de kratjes staan en zij geeft het door aan de chauffeur. Een alternatief ophaaladres opgeven kan ook.

Mocht u minder tijd hebben om uw urine op te vangen, dan is dat niet erg. Als u alleen urine op kunt vangen als u niet werkt, is dat geen enkel probleem. Hoe meer urine er wordt opgevangen, hoe liever, dus uiteindelijk zijn we blij met iedere zwangere vrouw die zich wil inzetten voor Moeders voor Moeders.

Sinds 2009 is Moeders voor Moeders weer actief in Zeeland. Sinds die tijd is er ook, dankzij medewerking van de verloskundigenpraktijken in Zeeland, meer bekendheid en bereidheid omtrent het opvangen van urine door zwangere vrouwen gekomen.

Alle vrouwen die al eens hebben meegedaan willen we hierbij ook bedanken voor hun inzet! Mede namens alle vrouwen die zwanger zijn geworden na vruchtbaarheidsproblemen m.b.v. behandelingen met het hCG-hormoon!

©2023 Verloskundigenpraktijk Gemeente Borsele - Privacybeleid | Ontwerp & realisatie Buro Cinq