Verloskundige zorg in de Gemeente Borsele en omstreken

Direct contact (24/7 bereikbaar): 06-5315 6391

Adviezen en praktische tips

Adviezen en praktische tips

Om ervoor te zorgen dat jullie ook ondersteuning krijgen van een kraamverzorgster in de kraamperiode is het goed om in het begin van de zwangerschap je bij een kraamzorgorganisatie in te schrijven. Tijdens één van de eerste controles geven we hier informatie en uitleg over.

Binnen 3 dagen na de bevalling moet jullie kindje aangegeven worden bij de gemeente waarin de bevalling heeft plaats gevonden. Direct na de bevalling of bij een kraambezoek geven wij een formulier dat dient als bewijs van de geboorte van jullie zoon of dochter. Dit document kun je op de website van de gemeente invoegen en zo wordt de aangifte geregeld. Wanneer de aangifte geregeld is krijgt het kindje een BSN-nummer en kunnen er andere praktische zaken geregeld worden zoals een verzekering.

Tijdens de kraamweek komt er een medewerkster van de GGD Zeeland langs om de hielprik en gehoortest uit te voeren. Dit wordt aangevraagd door de kraamverzorgster die bij jullie is. Klik hier voor meer informatie over de gehoortest en hielprik.

Het kan zo zijn dat er bij het geven van borstvoeding wat opstartproblemen zijn, waardoor er hulp nodig is van een kolf. Dit kan komen door dat de borstvoedingsproductie nog niet goed op gang is of doordat het kindje nog niet genoeg kracht en energie heeft om uit je borst te drinken. Doordeweeks en tijdens kantooruren kun je op meerdere plekken terecht om een kolf te huren. Dit kan bijvoorbeeld via je kraamzorgorganisatie of organisaties als Medipoint. In het weekend of ’s avonds kan dit wat lastiger zijn. Bij borstkolfshop ‘De Boezem’ is dit wel mogelijk.

 • Borstkolvenshop de Boezem Steun en verhuurpunt: Wissekerke
  Scherpenisseweg 1
  4491 PL Wissekerke
  Borstkolven telefoon: 0613622863
  B.g.g. kunt u een sms zenden dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.
 • Borstkolvenshop de Boezem Steun en verhuurpunt: Krabbendijke
  Oostweg 4
  4413 BT Krabbendijke
  Telefoonnummer: 06-42723816
  Op maandag en woensdag bereikbaar na 16.00 uur
 • Borstkolvenshop de Boezem Steun en verhuurpunt: IJzendijke
  Kruithuisstraat 62
  4515AX IJzendijke
  Telefoonnummer: 06-23562164
  Op zondag na 12.00
 • Borstkolvenshop de Boezem Steun en verhuurpunt Oost-Souburg
  Bastion 21
  4388 WH Oost-Souburg
  Tel: 0118478492 of Mob: 06-53349584
 • Borstkolvenshop de Boezem Hoofdvestiging
  Vroonweg 3
  3247 CG Dirksland
  Tel: 06-36247415

Nadat de kraamverzorgster de zorg afsluit komt het consultatiebureau langs om de zorg en groei van jullie kindje in de gaten te houden. De eerste afspraak zal bij jullie thuis plaats vinden en bij de daaropvolgende afspraken gaan jullie met jullie kindje naar het consultatiebureau toe.

©2023 Verloskundigenpraktijk Gemeente Borsele - Privacybeleid | Ontwerp & realisatie Buro Cinq